Femeile preferă penisul mic sau mare?

Ipotezele despre ceea ce își doresc femeile când vine vorba de penisuri tind să fie incorecte; conform studiilor cercetătorilor în porno femeilor nu le pasă atât de mult de cele mari decât de cele mai mici, în timp ce ambii factori contează în mod egal în asigurarea satisfacției sexuale – chiar și penelele mai mici le pot oferi femeilor la fel de multă plăcere!

Într-un studiu publicat în PLoS One, 75 de femei participante au fost rugate să-și evalueze satisfacția față de modelele de penis 3D de diferite dimensiuni, realizate din plastic albastru rigid, inodor (alese în mod special pentru a nu semnala asocierile rasă/culoare). Femeile au ales dintre 33 de modele cu lungime și diametru între 5,7 inci lungime și 5,9 inci în jur; în medie, au preferat unul care măsoară 6,3 inci lungime și 4,3 inci în jur.

Aceste rezultate diferă semnificativ de studiile anterioare care au chestionat femeile cu privire la dimensiunea preferată a penisului sau au prezentat figuri masculine în mărime naturală, cu doar lungime variabilă a penisului și le-au cerut să le evalueze pentru atractivitate. Deoarece toate modelele din studiul actual au împărtășit parametri similari de înălțime și formă ai corpului, ceea ce sugerează că dimensiunea penisului singură nu determină atractivitatea sexuală, ci poate juca un rol atunci când sunt combinate cu alte caracteristici care s-au dovedit predictive în alte cercetări.

Dar poate fi și adevărat că femeile își pot găsi plăcere și cu penele mai mici. Cercetătorii au cerut femeilor să-și evalueze satisfacția față de diferitele poziții sexuale, inclusiv masturbarea și sexul oral; pentru aceste activități se poate chiar prefera un penis mai mic; atingerea mai rapidă la capota clitoridiană cu un astfel de aranjament poate face această formă de întâlnire sexuală și mai plăcută pentru unii oameni.

Penisurile mai mici pot oferi mai multă lubrifiere și pot preveni frecarea care provoacă durere în timpul actului sexual. Femeile din studiu care au preferat stilouri mai mici au raportat o mai mare satisfacție cu întâlnirile sexuale care au inclus preludiul și explorarea.

Cercetătorul în neuroimagistică Geoffrey Miller și-a unit forțele cu psihologul Laura Prause pentru a studia cantitatea de durere și satisfacție sexuală experimentată de femeile partenere. Pentru studiul lor, ei au chestionat 67 de femei pentru a vedea care afirmații au rezonat cel mai mult: de exemplu, „Întâlnirile sexuale sunt foarte pline de satisfacții când penisul lui sau ei atinge toate punctele potrivite”, sau „Îmi place că partenerul meu sexual are un punct G mare”. În medie, femeile preferau partenerii cu penisul de dimensiuni mai mari, dar au susținut, de asemenea, afirmațiile care afirmă că preludiul este mai esențial – mai mult de jumătate au spus că vor pune capăt relațiilor doar din cauza dimensiunii penisului partenerului!